Home
Kennis en Economie
   archief april 2006
archief januari 2006
archief december 2005
archief november 2005
archief september 2005
archief augustus 2005
archief juli 2005
archief juni 2005
archief mei 2005
archief april 2005
archief maart 2005
archief februari 2005
archief januari 2005
2004
Recht en Veiligheid
Europa
Jihad vs McWorld
E-government
Nieuwe democratie
Columns
Politici
Overzicht thema`s
Verkiezingen
Tools
Het Belgenrapport
Nieuwsbrief
Colofon
Poldi.Net
Kennis en Economie: nieuwsarchief november 2005

'Polderinstituten blokkeren vernieuwingen'

Door Steven de Jong - "Nederland is volledig vastgelopen. We hebben een overvol bureaucratisch middenveld geschapen van instituten, colleges, adviesraden en commissies, allemaal bestaand uit traditioneel maatschappelijk betrokkenen in een slopend en vaak duplicerend vergadercircuit." Dat zegt bestuursadviseur Grimbert Rost van Tonningen.

Icoon eigen nieuwsbericht Open Source businessmodel geschrapt uit VN Rapport

maandag, 28 november 2005 - De mogelijkheid geld te verdienen met open source software door het aanbieden van diensten is verdwenen uit het VN Rapport The Vienna Conclusions. The Vienna Conclusions is een van de eindrapporten die zijn gepresenteerd tijdens de VN World Summit on Information Society.Icoon eigen nieuwsbericht Amazon verdedigt succesvol 1 click patent

maandag, 28 november 2005 - Hoewel de rechter eigenlijk geen uitspraak deed over het controversiële 1-click-patent, heeft Amazon, de houder van het octrooi zich in elk geval succesvol verdedigt. Amazon werd aangevallen door IPXL, dat een electronisch transactiesysteem heeft geoctrooieerd dat gebruikersgegevens opslaat. Het 1-click-patent monopoliseert succesvol de mogelijkheid voor terugkerende bezoekers om met één klik een nieuwe aanschaf te doen.Wobject proxying mislukt. Wellicht is het geproxiede wobject verwijderd.