Home
Kennis en Economie
Recht en Veiligheid
   archief februari 2006
archief december 2005
archief november 2005
archief juli 2005
archief juni 2005
archief mei 2005
archief april 2005
archief maart 2005
archief februari 2005
archief januari 2005
2004
archief 2005
Europa
Jihad vs McWorld
E-government
Nieuwe democratie
Columns
Politici
Overzicht thema`s
Verkiezingen
Tools
Het Belgenrapport
Nieuwsbrief
Colofon
Poldi.Net
nieuwsarchief januari 2005
Cookies in strijd met privacy vrijdag 28 januari 2005, Het protocol voor het gebruik van internet cookies blijkt zo lek als een mandje en overtreedt alle binnen de EU geldende privacy-regels. Dit blijkt uit een onderzoek van een Groningse studente Informatiekunde naar het verzamelen van persoonlijke gegevens op het internet. Een internetgebruiker heeft geen idee welke gegevens en hoeveel gegevens websites over hem verzamelen.
Icoon eigen nieuwsbericht Ayaan Hirsi Ali: ‘Krenken moslims moeilijk vermijdbaar’

Van onze redactie dinsdag, 18 januari 2005 - Na tweeënhalve maand is het VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali teruggekeerd in de Tweede Kamer. Sinds de moord op Theo van Gogh verbleef ze op geheime onderduikadressen. Lange tijd heeft ze doorgebracht op een Amerikaanse luchtmachtbasis waar ze op 10 november door Defensie naar toe gevlogen werd. Vandaag gaf ze onder ongekend strenge beveiliging in het perscentrum Nieuwspoort een persconferentie voor de Nederlandse en buitenlandse media. "Ik ben niet uit op het krenken van mensen met andere opvattingen, maar dat is moeilijk te vermijden. Mijn kritiek raakt aan oude teksten en diepe overtuigingen", aldus Hirsi Ali.Icoon eigen nieuwsbericht Moslimprotest tegen onbegrensde vrijheid van meningsuiting

Van onze redactie maandag, 17 januari 2005 - Een negental Islamitische studenten van de Universiteit van Amsterdam stellen in een petitie dat zij zich na de moord op Theo van Gogh verhevigd "miskend en gediscrimineerd" voelen. Het verzoek de moslims niet meer kwetsend te generaliseren is expliciet gericht aan de redactie van ‘De Gestopte Roker’, de opiniemakers die voorheen schreven voor Van Goghs site ‘De Gezonde Roker’. Ook zal de petitie aangeboden worden aan alle politieke partijen, want volgens woordvoerder Fadi Hirzalla mogen zij zich ook wel wat “voorzichtiger” uitdrukken: “Onbegrensde vrijheid van meningsuiting kan bijdragen aan radicalisering van mensen.”