Home
Kennis en Economie
Recht en Veiligheid
   archief februari 2006
archief december 2005
archief november 2005
archief juli 2005
archief juni 2005
archief mei 2005
archief april 2005
archief maart 2005
archief februari 2005
archief januari 2005
2004
   archief december 2004
archief november 2004
archief oktober 2004
archief september 2004
archief augustus 2004
archief juli 2004
archief april 2004
archief 2005
Europa
Jihad vs McWorld
E-government
Nieuwe democratie
Columns
Politici
Overzicht thema`s
Verkiezingen
Tools
Het Belgenrapport
Nieuwsbrief
Colofon
Poldi.Net
Nieuwsarchief juli 2004
Icoon eigen nieuwsbericht Ministers reageren op commotie terreuralarm

Van onze redactie vrijdag, 16 juli 2004 -

Het terreuralarm dat de Nederlandse regering vrijdag 9 juli afgaf, leidde tot nogal wat commotie. Niet alleen omdat de getroffen beveiligingsmaatregelen deels voor het publiek zichtbaar waren, maar vooral vanwege de onrust bij sommige verantwoordelijken. Vandaag lieten de ministers Donner en Remkes een persbericht uitgaan: “het is een misverstand dat direct betrokken politieambtenaren niet juist zijn geďnstrueerd”.
Icoon eigen nieuwsbericht Amerika wil Duitsland niet als permanent lid Veiligheidsraad

Van onze redactie vrijdag, 16 juli 2004 -

Een Amerikaanse diplomaat zegt vandaag in de Financial Times Deutschland dat Washington niet gediend is van een permanente zetel voor Duitsland in de Veiligheidsraad. "Het niet-permanente lidmaatschap van Duitsland in de raad is de afgelopen anderhalf jaar zeer problematisch geweest".
Icoon eigen nieuwsbericht Gijs de Vries ligt niet wakker van ultimatum Bin Laden

Van onze redactie vrijdag, 16 juli 2004 -

Drie maanden geleden stelde Osama Bin Laden een ultimatum. In een videoband eiste de terreurleider van Al-Qaeda dat Europa zich terug moet trekken uit Afghanistan. In ruil daarvoor beloofde Al-Qaeda af te zien van nieuwe aanslagen. Het ultimatum, dat gisteren afliep, is voor Europees terrorismecoördinator Gijs de Vries geen reden tot extra paniek.
Icoon eigen nieuwsbericht 9/11-Commission: Teheran hielp kapers aan 'schone' reisdocumenten

Van onze redactie woensdag, 19 juli 2000 -

Deze week verschijnt het definitieve rapport van de onafhankelijke commissie die onderzoek heeft gedaan naar de aanslagen van 11 september. Enkele hoge regeringsfunctionarissen hebben dit weekend een tipje van de sluier gelicht. "Niet Irak, maar Iran is de staat die al-Qaeda concrete steun zou hebben geboden."
Icoon eigen nieuwsbericht Uniebreed misdaadregister komt dichterbij

Van onze redactie dinsdag, 20 juli 2004 -

Gegevensuitwisseling tussen nationale misdaadregisters staat al jaren hoog op de agenda in Brussel, maar komt maar moeizaam van de grond. Vandaag bespraken de ministers van Justitie de introductie van een uniebreed misdaadregister. Besloten is dat Spanje, Frankrijk en Duitsland het voortouw gaan nemen in het delen van misdaadgegevens.
Icoon eigen nieuwsbericht Toetreding Turkije: 'Angst is slechte raadgever'

Van onze redactie woensdag, 21 juli 2004 -

De weerstand voor toetreding van Turkije tot de Europese Unie dient zich niet te richten tegen religies, maar tegen mensen en groepen die hun godsdienst misbruiken om met geweld hun zin door te drijven, meent premier Balkenende. Hij zei dat vandaag in het Europees Parlement te Straatsburg als nieuwe voorzitter van de Europese Unie.
Icoon eigen nieuwsbericht Mild '9/11-report' brengt herverkiezing Bush niet in gevaar

Van onze redactie vrijdag, 23 juli 2004 - Het gisteren gepresenteerde rapport van de 9/11-Commission is milder dan verwacht. Hoewel de inlichtingendiensten zwaar onder vuur worden genomen, krijgt geen enkele persoon binnen de regering-Bush expliciet de zwarte piet toegespeeld. "Een gebrek aan voorstellingsvermogen", wordt als voornaamste reden aangevoerd. Of het rapport nadelig uitpakt voor Bush' verkiezingscampagne is te betwijfelen. Hij zal meer last krijgen van recent verschenen boeken over zijn veiligheidsbeleid. Nu het rapport geen destructieve werking lijkt te hebben, zijn de pijlen gericht op het boek van terrorismedeskundige Stephen Flynn: 'America the Vunerable'.
Icoon eigen nieuwsbericht Terrorismegids voor Britse huishoudens

Van onze redactie dinsdag, 27 juli 2004 - Van onze redactie dinsdag, 27 juli 2004 -Icoon eigen nieuwsbericht Iran hervat nucleair programma

Van onze redactie zaterdag, 31 juli 2004 -

Iran heeft de middelen om binnen enkele maanden een kernbom te fabriceren. Toch zijn hoge diplomaten van het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland bereid om besprekingen met Iran over diens nucleair programma te hervatten, zo meldt de Washington Post. De onderhandelingen liepen vorige maand vast, nadat de regering in Teheran had gezegd weer te beginnen met het verrijken van uranium. Iran ondermijnt hiermee de gemaakte afspraken met de internationale atoomwaakhond IAEA en de Europese Unie.