Home
Kennis en Economie
Recht en Veiligheid
Europa
Jihad vs McWorld
E-government
Nieuwe democratie
   archief december 2005
archief september 2005
archief juli 2005
archief mei 2005
archief april 2005
archief maart 2005
archief februari 2005
archief augustus 2004
archief januari 2006
Columns
Politici
Overzicht thema`s
Verkiezingen
Tools
Het Belgenrapport
Nieuwsbrief
Colofon
Poldi.Net
Interview - Partij van de Toekomst
Erik van Heeswijk Gepost:     dinsdag, 21 januari 2003, 16:00
Van:     < Erik van Heeswijk - Hoofdredacteur Onlijn.nl >
URL:     < http://www.politiek-digitaal.nl/colofon/gastauteurs >

De Partij van de Toekomst, ook wel de feestpartij, is ervoor om in alle facetten van het leven weer een feest en een lach terug te krijgen. Zo wil de partij het huidige ongenoegen te lijf gaan. Lijsttrekker Johan Vlemmix, ook bekend van de Oranje Fanclub en de vele ludieke TV-optredens (o.a. Ter Land, Ter Zee en in de Lucht), opteert er daarom voor een Minister van Feest in te stellen.

3 Tamme Vragen

Wat is voor de partij het allerbelangrijkste punt?
De mensen weer wat vrolijker maken.

Wat is de meest opvallende stelling uit het partijprogramma?
Het aanstellen van een minister van feest.

Waarom moeten mensen op de partij stemmen?
Omdat zij de toekomst ook positief tegemoet zien, en vinden dat deze niet snel genoeg kan beginnen.

3 Domme Vragen

Hoeveel zetels denk je te gaan halen?
1.

Hoeveel wetten worden er jaarlijks in de Tweede Kamer gemaakt?
Teveel verwarrende, en te weinig duidelijke.

Op wie zou je zelf stemmen als het niet op de eigen partij zou mogen?
Niet, als er een goed alternatief was, hadden we zelf niet de politiek in gehoeven om Nederland ten goede te veranderen.

3 Slimme Vragen

Het antwoord van partij van de toekomst op alle partijen lijkt altijd een feest of een lach. Maar is de partij bereid zich ook met de ernstige kanten van de politiek bezig te houden?
Wij concentreren ons op de vreugde van de oplossing, en niet op de ellende van het probleem. Met dat eerste zie je een mogelijkheid om het probleem aan te pakken, met het laatste draag je alleen maar bij aan het probleem. Wat werkt er immers beter: 1) Met goede moed aan de slag gaan om een oplossing te vinden? 2) Depressief gaan zitten vergaderen over hoe erg het wel niet is? Mensen die denken dat wij niet serieus zijn hebben nog nooit een feest georganiseerd, anders zouden ze wel weten hoe zwaar en hard werken dat is. Maar dat is niet erg, wij doen het graag voor ze.

Veel Nederlanders zien de lijsttrekker van de partij als iemand die wel heel erg graag in de belangstelling staat. Wordt dat ook door de partij als een probleem gezien?
Nee, wij hebben in juist Johan een ideale lijsttrekker OMDAT hij die belangstelling aan kan, en zichzelf blijft, ook als er veel camera's op zijn snoet staan. Hij is ook een van de oprichters van de Partij, dus ook inhoudelijk mede verantwoordelijk en een goede spreekbuis. Ik denk dat het beeld wat mensen van hem hebben meer iets zegt over de media...

In het partijprogramma staat ongeveer 40 keer het woord stimuleren. Voornamelijk van feesten. Wat zijn dan de stimuleringsinstrumenten?
Onze belangrijkste 'stimuleringsmiddelen' zijn informatie en mogelijkheden. Zo zijn wij bezig met een eigen internetomroep welke o.a. de muziek gaat draaien die in de massamedia blijft liggen (mogelijkheid) en zullen artiesten van de kennis (informatie) voorzien om zelf ook hun muziek op die manier te laten horen. Wij bieden de mogelijkheden en de middelen, maar het zijn toch altijd de mensen zelf die het moeten doen, dat wordt nogal eens vaak vergeten in het huidige Den Haag. Een mens (en zeker een Nederlander) laat zich immers niet zo makkelijk in een bepaalde richting dwingen, maar je kan het wel stimuleren...