Home
Kennis en Economie
Recht en Veiligheid
Europa
Jihad vs McWorld
E-government
Nieuwe democratie
Columns
Politici
Overzicht thema`s
Verkiezingen
   Tweede Kamerverkiezingen 2006
Europese grondwet 2005
Amerikaanse verkiezingen 2004
Europese verkiezingen 2004
Tools
Het Belgenrapport
Nieuwsbrief
Colofon
Poldi.Net
Tweede Kamerverkiezingen 2006

Erdinç Saçan: 'PvdA meet met twee maten in Armeense kwestie'

Door Steven de Jong - Met het schrappen van Erdinç Saçan als PvdA-kandidaat voor de parlementsverkiezingen, heeft het PvdA-bestuur nog steeds een geloofwaardigheids- probleem. Op nummer 2 staat namelijk de Turks-Nederlandse Nebahat Albayrak. Zij liet dinsdag aan Trouw weten twijfels te hebben over de toedracht van de Armeense genocide. Saçan sloot zich bij haar standpunt en formulering aan, maar het partijbestuur nam daar geen genoegen mee.

‘Snijden in die uitkering, en een schop onder de kont!’

Door Steven de Jong - Op steenworp afstand van het Binnenhof, liepen de gemoederen gisteravond hoog op in eetcafé Bodega de Posthoorn. ‘Café Politiek’ hield daar het ‘Prinsjesnacht’-debat. Terwijl oud-PvdA-wethouder Heijnen Balkenendes “geforceerde hosanna-stemming” hekelde, bejubelde Stef Blok (VVD) de belastingverlagingen. Ook het publiek had inspraak: “Snijden in die uitkering, en een schop onder de kont!”

Van Bommel (SP): 'Kabinet wil geld van opvolger uitgeven'

Door Steven de Jong - SP-kamerlid Harry van Bommel meent dat het kabinet zich na haar val had moeten beperken tot het afhandelen van lopende zaken. Dat de VVD en het CDA een nieuw missionair minderheidskabinet hebben gevormd, doet daar volgens het SP-kamerlid niets aan af. Volgens Van Bommel heeft het kabinet bewust  “de lekkerste dingen” uit de miljoenennota laten uitlekken om de aandacht af te leiden van minder aangename regeringsplannen.