Home
Kennis en Economie
Recht en Veiligheid
Europa
Jihad vs McWorld
E-government
Nieuwe democratie
Columns
Politici
Overzicht thema`s
Verkiezingen
Tools
Het Belgenrapport
Nieuwsbrief
Colofon
Poldi.Net
TROS trekt uitnodiging Wilders in wegens te dure beveiliging
Steven de Jong Gepost:     dinsdag, 29 augustus 2006, 17:00
Van:     < Steven de Jong >
URL:     < http://www.politiek-digitaal.nl/colofon/redactie >

Een kwartier spreektijd was hem vorige week gegund, zo beloofden TROS-redacteuren van het tv-programma 'Zomeravondcafé'. Maar toen Wilders' beveiligers de programmamakers meedeelden dat extra beveiliging voor rekening van de omroep is, werd de uitnodiging ingetrokken.

"Te duur", luidde het argument volgens weekblad Elsevier. Ook vonden de tv-makers het teveel moeite om Geert Wilders hierover persoonlijk in te lichten. De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) moest het slechte nieuws maar aan hem overbrengen.

De afdeling communicatie van de omroep is niet op de hoogte van de kwestie, zo laat een woordvoerder aan Politiek-Digitaal weten. "De eindredacteur is al naar huis en het programma is gestopt."

Eric Vrijssen, redacteur van Elsevier, is diep teleurgesteld in de TROS. "Hebben Mohammed Bouyeri en zijn Hofstadgroep dan toch gewonnen? Hebben hun dreigementen uiteindelijk een verstorend effect op de democratie?", vraagt hij zich af. "Democratie is niet voor zuinige mensen", sneert hij naar de omroep.